tiistai, kesäkuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kylätoiminnan tiennäyttäjä Harri Tuominen Kimolasta
Artikkelit

Kylätoiminnan tiennäyttäjä Harri Tuominen Kimolasta

Harri Tuominen on valittu kylätoiminnan tiennäyttäjäksi. Arkistokuva.

Maakunnalliseksi kylätoiminnan tiennäyttäjäksi on valittu Harri Tuominen Jaalan Kimolasta. Hän on mm. Pohjois-Kymen Kasvu ry:n puheenjohtaja ja aktiivinen kylätoimija.

Maaseututoimijaksi on valittu Jouko Yläjääski Turkian kylältä Haminasta ja vuoden 2019 maakunnallinen kylä on Tiutinen.

Tiutinen on yhteisöllinen ja virikkeellinen kylä Suomenlahden saaristossa. Saaressa toimii hyvässä yhteistyössä monia yhdistyksiä, jotka vuorovaikutuksessa kaupungin kanssa edistävät kylän toimintoja tulevaisuusorientoituneesti. Tiutisen työväenyhdistyksen pyörittämä Työväentalo toimii saarella järjestettävien tapahtumien keskipisteenä sekä kyläläisten kohtaamispaikkana.

Kasvun edustajista koottu valintatoimikunta kokoontui 6.3.2019 pohtimaan vuoden 2019 maakunnallisia valintoja vuoden kyläksi, maaseututoimijaksi ja kylätoiminnan tiennäyttäjäksi. Ehdotuksia vuoden kyläksi saapui viisi, lisäksi valinnoissa huomioitiin aiempina vuosina saapuneet ehdotukset. Valintatoimikunta päätyi esitykseensä äänestyksen jälkeen.

Esitys on hyväksytty Kymenlaakson Kylät ry:n, Leader Sepran ja Pohjois-Kymen Kasvun hallituksissa ja vahvistettu Kymenlaakson liiton kokouksessa 15.4.2019. Maakunnalliset valinnat toimitetaan Suomen Kylät ry:n valtakunnalliseen kisaan, ja valtakunnallinen vuoden kylä ja kunniamaininnan saavat henkilöt julkistetaan paikalliskehittäjien juhlassa LOKAALI-tapahtumassa Kauhavalla 23.-25.8.2019.

Paperilehden ja näköislehden tilaajat saavat verkkolehden puoleen hintaan koodilla tilaaja2019. Piilota tämä ilmoitus