sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Ruuhveltin puolustaja löytyi Jaalasta
Artikkelit

Ruuhveltin puolustaja löytyi Jaalasta

Kouvolan aseman kupeessa seisova höyryveturi, huonoon kuntoon rapistunut Ruuhveltti sai puolustajakseen jaalalaisen kaupunginhallituksen jäsenen Miia Wittingin.

- Sanoin jo ensimmäisessä kokouksessa, että talkoomahdollisuus veturin kunnostuksessa pitäisi selvittää. Asia jäi lisävalmisteluun mutta virkamiehet eivät selvittäneet talkoomahdollisuutta ollenkaan, vaan kysyttiin vain tarjouksia. Seuraavassa kokouksessa pyysin, että jos voitaisiin jättää vielä pariksi viikoksi pöydälle, niin selvittäisin talkoomahdollisuuden, mutta en saanut kannatusta ja päätökseksi tuli että se romutetaan, Miia Witting kertoo.

Sosiaalisessa mediassa alkoi asiasta vyöry ja veturin kunnostamisen puolesta alkoi virrata kannanottoja.

Pikku-Jumbo eli Ruuhveltti asetettiin jalustalleen 11.9.1970 Riihimäki-Pietari radan valmistumisen 100 v.-muistoksi. Asian takana olivat Kouvolan rautatieläiset. Miia Witting haluaa veturin säilyvän aseman miljöössä.

- Mummon vanhemmat on aikanaan muuttaneet tänne, hänen isänsä oli veturimies ja mummon puolelta on veturimiehiä enemmänkin, ajelleet tuollaisilla Viipurissa ja ties missä. Ruuhveltti on pala Kouvolan historiaa ja iso osa kaupunkia. Minusta se pitäisi kunnostaa ja saada siihen vitriini. Se on mahdollista saada kuntoon vielä ennen asuntomessuja, Miia Witting sanoo topakasti.

- Sheikki Laakso lupasi facebook-sivuillaan (9. huhtikuuta), että tullessaan valituksi hän ottaa veturin kunnostamisen huolehtiakseen. Sieltä saadaan hitsarit, maalarit ja kaikki muut, Witting toteaa.

Nyt odotellaan kaupunginhallituksen kokousta 13. toukokuuta. Silloin Miia Witting toivoo asian uudelleen käsittelyä.

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus