tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Miksi verkkolehti muuttui maksulliseksi – myös paperilehden tilaajille?
ArtikkelitUutiset

Miksi verkkolehti muuttui maksulliseksi – myös paperilehden tilaajille?

Tangossa liehuu uusi jaalalainen isännänviiri.

Jo yli 20 vuotta Jaalan paikallislehtenä toiminut, tilattava ja isoista mediataloista riippumaton Kotiseutulehti Jaalalainen perusti verkkolehden noin puolitoista vuotta sitten. Aluksi verkkolehti oli kaikille avoin ja sitä saatiin lukea ilmaiseksi. Alkukesästä tänä vuonna myös verkkolehti muuttui maksulliseksi.

Verkkolehden tapahtumakalenteri säilyy edelleen kaikille avoimena.

Kotiseutulehti Jaalalainen on viime vuodet ilmestynyt painettuna lehtenä 11 numeroa vuodessa. Ilmestymisrytmi merkitsee sitä, että monet asiat ovat ”vanhoja” jo lehden ilmestyessä. Toki ajattomiakin juttuja mahtuu mukaan.

Verkkolehti mahdollistaa asioihin ja tapahtumiin reagoimisen nopeammin. Verkkolehteen mahtuu myös sisältöä enemmän. Samalla se tarkoittaa myös työmäärän kasvamista. Jutut eivät synny itsestään, toimittajan täytyy liikkua ja myös ottaa kuvia.

Jaalalaisen resurssit verrattuna päivälehden toimitukseen ovat kovin rajalliset. Kaikkea ei pystytä seuraamaan ja julkaisemaan heti. Verkkolehti antaa kuitenkin ihan uusia mahdollisuuksia verrattuna kerran kuukaudessa ilmestyvään paperilehteen.

Paperilehden tilausmäärien tippuminen koskee myös Jaalalaista. Samalla jakelukustannukset ovat kohonneet jo kipurajoille. Siksi verkkolehden luominen on ollut väistämätöntä, jos paikallista tiedonvälitystä halutaan jatkaa.

Osa lehdistä on päätynyt antamaan paperilehden tilaajille lukuoikeuden myös verkkolehteen veloituksetta.

Erilaisen, ajankohtaisemman sisällön tuottaminen Jaalalaisen verkkolehteen pienillä resursseilla on syy siihen, että myös paperilehden ja digitaalisen näköislehden tilaajat joutuvat maksamaan päästäkseen lukemaan verkkolehden juttuja. Heille annetaan kuitenkin 50 % alennus verkkolehden tilauksesta.

Kiitos teille, hyvät Jaalalaisen tilaajat (paperi-, näköis- ja verkkolehden) että olette halunneet seurata vahvan mökkipitäjän kuulumisia. Toivomus on, että yhä useammat tekevät myös verkkolehden tilauksen, jotta voimme jatkaa paikallisuuteen sitoutunutta, suurista mediataloista riippumatonta tiedonvälitystä jatkossakin.

Tilauksen voi tehdä kätevästi alla olevalla painikkeella 1, 3, 6 tai 12 kuukauden ajaksi.

Paperilehden ja näköislehden tilaajat: käytä verkkolehden tilausta maksaessasi kuponkikoodia "tilaaja2019" niin saat alennuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus