tiistai, heinäkuu 23, 2019
Etusivu > Artikkelit > Kansanlaulukirkossa tutut sävelet, uudet sanat
Artikkelit

Kansanlaulukirkossa tutut sävelet, uudet sanat

Uimilassa kokoonnuttiin heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina seurantalolle kansanlaulukirkkoon. Musiikista huolehtivat Jaalan Pelimannit ja kanttorikin sai olla ”virkavapaalla” esilaulajana.

- Tämä on kesäinen kirkko yhteistyössä kylän kanssa. Vaikka pidetäänkin sanajumalanpalvelus, sellaiseksi sitä ei välttämättä huomaa. Esimerkiksi synnintunnustus ja esirukous vedetään laulaen. Virsien sijaan musiikki koostuu kansanlaulujen sävelmiin uudelleen sanoitetuista lauluista, Jaalan kappalainen Minna Tanska kertoo. Sanat lauluihin on tehnyt Anna-Mari Kaskinen.

Jaalan Pelimannit soitti seitsenhenkisellä kokoonpanolla. Edessä Emma Kuusisto (vas.), Anssi Lilja, Leena Purho ja Keijo Purho. Takana Matti Jokinen, Kalle Rehnfors ja Jouni Turunen.

Uimilan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Mäntynen kertoo, että tilaisuuden kahvitarjoilun hoitaa kyläyhdistys. Kansanlaulukirkko on yksi yhdistyksen kesän päätapahtumista.

Kesäkioski seurantalolla toimii Uimilan kohtauspaikkana heinäkuun viimeiseen sunnuntaihin saakka keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Keskiviikkoiltaisin kokoonnutaan uimarannalle rantailtoihin makkaranpaiston merkeissä heinäkuussa.

Uimilan Touhukkaat järjestää kesätanssit 27.7. seurantalolla.

Uimilan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Mäntynen (vas.), kappalainen Minna Tanska ja kirkkokuorolainen Johanna Lilja kansanlaulukirkon alkamista odottelemassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huipputarjous NYT 25.7.2019 mennessä tehdyt tilaukset: paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -75% kuponkikoodilla "tilaaja2507" ja muille 1 kk 2 eurolla kuponkikoodilla "tutustun". TOIMI HETI! Piilota tämä ilmoitus