sunnuntai, elokuu 25, 2019
Etusivu > Artikkelit > Jaalan Rinssi astuu lauantaina näyttämölle
ArtikkelitMusiikki

Jaalan Rinssi astuu lauantaina näyttämölle

Kansanoopperan kuoro esiintyi Kymi Libri kirjamessuilla Myllykoskella. Oopperan tekijä Jouni Sjöblom säestää kuoroa kuvassa vasemmalla.

Tämä artikkeli on poikkeuksellisesti kaikkien luettavissa. Verkkolehti on muuttunut maksulliseksi, joten kaikkia artikkeleita ei voi lukea ilman tilausta. Tilaa verkkolehti, paperilehti tai näköislehti valikosta kohdasta "Tilaa lehti tästä". Verkkolehdesta -50 % alennus paperilehden ja näköislehden tilaajille kuponkikoodilla "tilaaja2019".

Jaalan Rinssin rakkaustarina ryydittää Elimäellä esitettävää kansanoopperaa, jonka toinen näytäntökausi alkaa lauantaina 3.8. Esityksiä on kymmenen.

Jouni Sjöblomin tekemän kansanoopperan kuorossa nähdään myös joukko jaalalaisia laulajia. Kuoro koostuu Sjöblomin johtamien kuorojen laulajista eri puolilta Kouvolaa.

Aleksanteri II:n aikaan kansanoopperaa esitettiin myös viime kesänä Elimäen museonäyttämöllä, johon on nyt rakennettu kaksikerroksiset lavasteet. Historiallinen tarina on saanut uutta sisältöä, kun näyttämölle marssitetaan Jaalan Rinssin puoliso Maria Wilhelmiina Nyholm.

 

Kuvassa vasemmalta Rinssin äiti (Eija Kiviluoto), Rinssi lapsena (Luukas Kaskimaa), Rinssi aikuisena (Terho Happonen) ja Rinssin puoliso Maria (Sara Hautamäki).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Paperilehden ja näköislehden tilaajille verkkolehti -50% kuponkikoodilla "tilaaja2019". Piilota tämä ilmoitus