fbpx
Etusivu > Artikkelit > Iloa kaamokseen pöytälaatikoista
Artikkelit

Iloa kaamokseen pöytälaatikoista

Seurakuntatyö johtaa monesti seurakuntalaisten lahjojen äärelle. Sen on Jaalan pappi Minna Tanskakin monesti huomannut. Viime vuodet ovat tuoneet eteen myös runoja ja yhdessä Juha Tanskan kanssa syntyi idea illasta, jossa pöytälaatikkorunoilijoiden tekstit pääsisivät kuuluviin koko seurakunnan iloksi. Kutsu lähti kolmelle sanataiturille, joiden teksteihin Minna oli ihastunut.

Heli Mesiäinen, Mauri Lindberg ja Pirita Seppälä vastasivat kutsuun ja lupasivat tulla lausumaan omia runojaan lauantaina 9.11. Jaalan kirkkoon Elämän ilon iltaan. Maurin runoja on kuultu aiemmin seurakunnan ja harrasteyhdistysten tilaisuuksissa, mutta Heli ja Pirita astuvat ensi kertaa estradille. Runoja ei ole julkaistu painetussa muodossa, mutta Helin runoja on voinut lukea fb-sivulta ”Niin kauan kuin hengitän”.

Kolmea runon kirjoittajaa yhdistää löytö, että runojen kautta on voinut lohduttaa, ilahduttaa ja kiittää omia läheisiään. Vaikeinta aikoina kirjoittaminen on auttanut jaksamaan erilaisia kipuja ja vaikeuksia. Osa jää päiväkirjoihin, vain omaan käyttöön, kerto Pirita.

Heli ja Pirita löysivät runon lahjan jo teinivuosina, Mauri alkoi nuorena aikuisena kirjoittaa vaimolleen Salmelle onnittelurunoja. Illassa kuullaan Maurilta myös yksi sävelletty runo, jonka esittää JTGB. Juha Tanska Gospel Band vastaa muutoinkin illan musiikista ja innostuipa Juhakin kaivamaan pöytälaatikosta kaksi uutta laulua. Tavoitteena on tankata iloa ja voimia kaamoksen keskellä mukavassa illassa Jaalan valoisassa kirkossa.