fbpx
Etusivu > Artikkelit > Jaalan terveysasema kiinni perjantaista 20.3.2020 alkaen
Artikkelit

Jaalan terveysasema kiinni perjantaista 20.3.2020 alkaen

Koronavirusinfektioon varautuminen aiheuttaa laajoja muutoksia Kymsoten alueen palveluihin. Terveysasematoiminta keskitetään muutamille asemille, ja näillä keskitytään kiireelliseen vastaanottotoimintaan. Terveysasemien henkilöstöä siirtyy toimimaan Kymenlaakson keskussairaalan ja Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksissä. Muutokset alkavat perjantaina 20.3.2020. Korian, Elimäen, Jaalan ja Valkealan terveysasemilla ei ole toimintaa 20.3.2020 alkaen.

Kiireettömät vastaanotot perutaan

Lääkäreiden ja hoitajien kiireettömät vastaanotot terveysasemilla perutaan 13.4.2020 asti. Aikojen muuttamista puhelinajoiksi tai kiireajoiksi (1–3 vrk) arvioidaan tapauskohtaisesti. Muussa tilanteessa aika perutaan ja asiakkaan tulee olla yhteydessä terveysaseman ajanvaraukseen myöhemmin. Peruutuksista ilmoitetaan asiakkaalle.

Avoinna olevilla terveysasemilla ei tehdä hoidontarpeen arviointia, vaan ennen terveysasemalle saapumista tulee olla yhteydessä puhelimitse. Sähköinen ajanvaraus suljetaan 20.3.2020 –13.4.2020 väliseksi ajaksi.

Mitä minun pitää tehdä, kun minulla on varattu aika lääkärille/ hoitajalle? Minulla ei ole kuitenkaan mitään kiireellistä hätää.

Ethän soita ja kysy asiasta varmuuden vuoksi. Puhelinpalvelut ovat erittäin kuormittuneita koronavirustilanteen vuoksi. Turvataan kiireellistä apua tarvitsevien pääsy palveluun. Jos varattu aika perutaan, sinuun ollaan yhteydessä soittamalla, kirjeellä tai sähköisen asioinnin kautta ja ilmoitetaan asiasta. Uusia aikoja ei vielä anneta. Sinulle saatetaan myös ilmoittaa, että varattu aika on vaihdettu puhelinajaksi.

Kaikkia aikoja ei peruta

Asiakkaat, joille ei tule ilmoitusta peruutusta ajasta, menevät normaalisti vastaanotolle. Tällaisia asiakkaita ovat mm. vakavasti sairaat ja raskaana olevat.

Terveysasemien palveluajat 20.3.2020 alkaen Kouvolassa:

Katajaharjun terveysasema auki arkisin klo 8-18 Puhelinnumero: 020 633 6404

Keltakankaan terveysasema auki arkisin klo 8-18 Puhelinnumero: 020 633 6401

Kouvolan (Marjoniemen) terveysasema auki arkisin klo 8-16 Puhelinnumero: 020 633 6400