fbpx
Etusivu > Artikkelit > Pohjois-Kymen sairaalan sisäänkäynti muuttui 23.3. – terveysasemilla ei hoideta
Artikkelit

Pohjois-Kymen sairaalan sisäänkäynti muuttui 23.3. – terveysasemilla ei hoideta

Uudet sisäänkäynnit: Sekä Kymenlaakson keskussairaalassa että Pohjois-Kymen sairaalassa on perjantaista 20.3.2020 kello 8 alkaen käytössä kaksi sisäänkäyntiä: infektiopäivystyksen sisäänkäynti (24h) ja muiden sisäänkäynti (klo 8-22, yöaikaan kulku on eri ovesta). Sairaala-alueella on kylttejä ja ohjausta oikeille sisäänkäynneille. Henkilökunta on ovella ohjaamassa.

 

Pohjois-Kymen sairaalaan ja Kymenlaakson keskussairaalaan perustetaan erilliset infektiopäivystykset, joilla on oma sisäänkäynti. Infektiopäivystysten toiminta alkaa perjantaina 20.3.2020 kello 8.

Kaikki potilaat, joilla on ylähengitystieinfektio, flunssa- tai muita tulehdusoireita kuten kuume, yskä, nuha, ripuli, oksennus jne. ohjataan Kymenlaakson keskussairaalassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa erillisiin infektiopäivystyksiin. Kymsoten terveysasemilla ei enää hoideta infektio-oireisia potilaita.

Molempiin sairaaloihin on perustettu erilliset infektiopäivystykset, joihin on oma sisäänkäynti. Henkilökunta ohjaa ovella. Infektiopotilaita, joiden oireet voisivat liittyä koronavirukseen, aletaan hoitaa päivystyksissä eri paikassa kuin muita päivystyspotilaita. Infektiopäivystys palvelee kaikkina vuorokaudenaikoina.

Ennen päivystykseen hakeutumista tulee olla yhteydessä Päivystysapuun p. 116 117.

Kymenlaakson keskussairaalassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa kaikki muut potilaat kulkevat sairaalan eri sisäänkäynnistä. Tätä toista sisäänkäyntiä käyttävät myös ne päivystykseen saapuvat, joilla ei ole infektio-oireita. Sisäänkäynnistä on kulku poliklinikoille, röntgeniin ja laboratorioihin. Kymenlaakson keskussairaalassa tätä sisäänkäyntiä käyttävät myös synnyttäjät.

Kaikki ulkopuolisten vierailut sairaalassa on kielletty. Poikkeuksena kiellosta ovat tapauskohtaisesti tilanteet, joissa potilas on lapsi, kriittisesti sairas tai saattohoidossa. Synnytysosastolla mukana saa olla puoliso tai tukihenkilö. Läheisten pitää olla oireettomia.

Mielenterveys- ja päihdepalveluissa, lastenpsykiatrian yksikössä ja erityishuollon poliklinikoilla hoito turvataan

Kymsoten mielenterveys- ja päihdepalveluissa potilaiden hoito turvataan sekä sairaalassa että avohoidossa. Varautumista tehdään kaikissa toimipisteissä ja sen vuoksi osa asiakaskäynneistä korvataan puheluilla.

Myös ryhmähoitoa supistetaan ja potilaita hoidetaan yksilöllisen tarpeen mukaan joko yksilöajoilla tai puhelimitse. Psykiatrisessa sairaalassa hengitystieoireiset potilaat sijoitetaan samoille osastoille. Vierailut psykiatrisen sairaalan osastoille on kielletty.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasneuvonta toimii normaalisti. Nuorten Matala- yksiköt, Lastenpsykiatrian yksikkö ja Erityishuollon poliklinikka toimivat normaalisti, mutta osa käynneistä korvataan puheluilla.