fbpx
Etusivu > Artikkelit > Omaolo-palvelu käyttöön Kymsotessa
Artikkelit

Omaolo-palvelu käyttöön Kymsotessa

Tarjolla sähköisiä ja luotettavia oirearvioita: koronavirus, virtsatietulehdus, seksitautiepäily, alaselkäkipu tai -vamma.

Aluksi tulee käyttöön neljä oirearviota, jotka ohjaavat tarvittaessa Kymsoten palveluihin. Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireet ammattilaisen hoitoa. Asiakas voi tehdä itse arvion sähköisesti ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelu mm. vähentää asiakkaan jonottamista ja nopeuttaa oikean avun saamista.

Omaolopalvelu osoitteessa www.omaolo.fi tukee kansalaisen oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa hänet tarvittaessa asianmukaisen hoidon piiriin vuorokauden kaikkina aikoina. Oirekyselyn tulokseksi asiakas saa omahoito-ohjeen tai ohjeen, miten ja milloin hakeutua vastaanotolle.

- Omaolo-palvelu sujuvoittaa asioita monella tavalla. Asiakkaan ei tarvitse jonottaa puhelimessa, hän ohjautuu suoraan oikeaan hoitopolkuun eli häntä ei ns. pompotella eri ammattilaisten välillä. Asia saattaa hoitua kotisohvalta: asiakas saa esimerkiksi kotihoito-ohjeita tai eReseptin. Palvelu on auki 24/7, projektipäällikkö Johanna Tilli Kymsotesta listaa palvelun etuja.

Omaolo tarjoaa luotettavaa ja tasalaatuista palvelua. Oirearviot perustuvat Kustannus Oy Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan eli viimeisimpään tutkittuun tietoon ja Käypä hoito -suosituksiin. Omaolo varmistaa samalla myös kaikille tasalaatuisen hoidon tarpeen arvion. Omaolon oirekyselyihin on Kymsotessakin valittu yleisiä tauteja ja vaivoja, joiden hoito muuttuu palvelun myötä sujuvammaksi.