fbpx
Etusivu > Artikkelit > Jaalassa valmennetaan vapaaehtoisia luurikaveritoimintaan
ArtikkelitUutiset

Jaalassa valmennetaan vapaaehtoisia luurikaveritoimintaan

Kouvolassa Jaalan alueella vastataan koronahaasteeseen uudella luurikaveritoiminnalla, johon haetaan parhaillaan mukaan auttamishaluisia vapaaehtoisia. Vaikka kasvokkainen toiminta on tauolla, voivat erilaiset harrasteryhmät, seniorikerhot, kesätorin porinaporukat ja ystävien juttupiirit kohdata luurikavereina. Toimintaan on kaikkien helppo osallistua; tarvitaan vain puhelin, mukava asento ja avoin mieli. Ja mikä parasta, osallistuminen on ekologista edullista ja mahdollista välimatkoista riippumatta.

Erilaiset ryhmäpuhelut ovat osoittautuneet eri puolella Suomea hyvin toimivaksi menetelmäksi yksinäisten ikäihmisten yhteen kokoamisessa. Toiminnasta hyötyvät erityisesti ne ikäihmiset, jotka eivät osaa tai halua käyttää virtuaalityökaluja. Luurikaveritoimintaan voi osallistua myös ihan tavallisella lankapuhelimella. Vapaaehtoisen näkökulmasta tämän vaivattomampaa hyvän tekemistä ei olekaan. Ryhmäpuhelun voi soittaa vaikka omalta kotisohvalta ja samalla pääsee itsekin rupattelemaan iloisista asioista.

Järjestämme kaksi samansisältöistä luurikaveri -valmennusta tiistaina 2.6.2020 klo 14 – 16 etäyhteydellä ja keskiviikkona 5.8.2020 klo 10 – 12 Jaalassa Liikasenmäellä (Jaalantie 75) yhteistyössä Lions Club Jaalan kanssa. Sään salliessa olemme pihalla, huonolla säällä sisällä turvavälit huomioiden. Valmennukset ovat maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia.

Valmennukseen kannattaa tulla vaikka kuulolle, osallistuminen ei vielä sido mihinkään. Valmennuksesta saa hyvät perustaidot ryhmäpuhelun toteuttamiseen ja vapaaehtoistyöhön ikääntyneiden parissa. Valmennuksen jälkeen voi koota puhelinringin omassa tuttavapiirissä, ohjata pienryhmää puhelimitse tai tulla vapaaehtoiseksi HELMI-hankkeen käynnistämään luurikaveritoimintaan. Tällöin vapaaehtoista autetaan sopivan ikäihmisistä koostuvan porukan kokoamisessa ja alkuun pääsemisessä. Mukaan lähteville vapaaehtoisille ei aiheudu toiminnasta puhelinkuluja ja tarjolla on tukea, vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystä.

Lisätietoja:

Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke, Jenna Paajanen, p. 0503234852, [email protected]