fbpx
Etusivu > Artikkelit > Kuntosuunnistusta Jaalassa – MOBO-rata tulossa harjulle
Artikkelit

Kuntosuunnistusta Jaalassa – MOBO-rata tulossa harjulle

Maanantaina 8.6. on tarjolla kuntosuunnistusta Jaalassa. Paikkana on Hausanniemi ja kilpailukeskus sijaitsee Räteenpirtillä, Pyhäjärven rannalla. Kuntorastit järjestää Kuusankosken Urheiluseura ja ne ovat ilmaisia tapahtumia, karttamaksua ei peritä.

Kuusankosken Urheiluseuralla on MOBO -rata hanke edelleen työn alla Jaalan Pappilanharjulle. Mutkia matkaan syntyi neuvotteluissa maanomistajien kanssa. Urheiluseura on tehnyt uuden, typistetyn suunnitelman reitistä. Toiveissa olisi että rata olisi valmis kun syyslukukausi starttaa.

MOBO (mobile orienteering) on tarkoitettu matalan kynnyksen tutustumiseen suunnistukseen. Radalle voi lähteä omatoimisesti milloin haluaa ja rasteja voi kiertää haluamansa määrän ja vapaavalintaisessa järjestyksessä.

MOBOa on monilla paikkakunnilla käytetty koulujen suunnistusopetuksessa ja koululaiset ovat innostuneet älypuhelimen ja suunnistustehtävän yhdistämisestä. MOBOssa älypuhelin toimii sekä karttana, kompassina että leimasimena. MOBO-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta (hakusana MOBO).

Jaalassa kuntorastit neljä kertaa

Kesän mittaan Jaalassa voi osallistua kuntosuunnistukseen neljä kertaa. Ensimmäinen on siis 8.6. Hausanniemessä. Muut kerrat ovat 15.6. Venearonvuoret (opastus Vanhan Kelon risteyksestä), 27.7. Pekkolanmäki (opastus Iitinkirkontien ja Mettikyläntien risteyksestä) ja 17.8. Petäjäposti (opastus Vanhan Kelon risteyksestä).

Karttojen jakoaika klo 17.00-18.30 ellei erikseen ole muuta mainittu. Ei karttamaksua. Kesän kuntorastit ovat täysin ilmaisia kaikille. Tapahtuman tukija on nähtävissä kuntorastikalenterissa ja kartassa logona. Kartan pdf-tiedoston voi ladata itselleen myös www.kuus.fi -sivuilta pari päivää ennen tapahtumaa. Radat ovat kierrettävissä myös myöhemmin. Rasteille jää kuitunauha rastilippujen ja leimasimien poiskeräämisen jälkeen pois lukien sprinttiradat.

EMIT-leimaus. Ratavaihtoehdot: A-rata 5-7 km, B-rata 3-5 km ja C-rata 2-3 km. Tapahtumakohtaisesti ratavaihtoehtoina voi olla myös lisäksi Ylipitkä 8+ km, C-rata HELPPO 2-3 km ja D-rata 1-2 km.

Reitinvalinnoista voi keskustella Kuusankosken Urheiluseuran Facebook -sivuilla. Ratojen suunnittelijat ottavat myös niihin kantaa.