fbpx
Etusivu > Artikkelit > Karijärven muikkua vaunuevääksi – kausipaikat kiinnostaneet aikaisempaa enemmän Jaalan Aurantolassa
Artikkelit

Karijärven muikkua vaunuevääksi – kausipaikat kiinnostaneet aikaisempaa enemmän Jaalan Aurantolassa

Reijo Sneck ja Matti Kankainen päästelevät muikkuja verkosta Aurantolan caravan-alueella. Karijärvi on antanut verkkoihin parin-kolmen kilon saaliin. Aurinkoinen syyskuun aamu herättelee jo muitakin alueelle majoittuneita.

- 30 vuotta on tullut kalastettua Karijärvellä. Ensin mentiin tuolta Rihun puolelta kalaan mutta nyt on menty täältä ja otin siksi vaunupaikankin tästä kymmenisen vuotta sitten, Matti Kankainen kertoo.

  • Ensin oli pienempi vaunu, nyt kun tuo isompi otettiin niin tuohon nykyiselle paikalle otettiin kausipaikka.

- Vaunu on tuotu Englannista ensin Viroon ja sieltä Suomeen. Siinä on 42 neliötä. Sisusta purettiin melkein kokonaan. Siinä oli kaksi makuuhuonetta ja kaksi vessaa, kylpyammekin. Tehtiin yksi makuuhuone, keittiö ja olohuone, Kankainen tarinoi.

Kankaisen vaunua ei tien päällä näe, se on tuotu erikoiskuljetuksella kausipaikalle.

Kalakaveri Sneck toteaa oman vaunun olleen Aurantolassa 22 vuotta. Hän on Nastolasta kotoisin.

- Jos tässä on näin kauan tullut oltua, niin ilmeisesti täällä on viihtynyt, hän vastaa kysymykseen mitä on paikasta tykännyt.

- En minäkään täältä mihinkään lähde, jos tämä porukka paikkaa vaan pitää, Matti Kankainen komppaa.

Aurinko on noussut ja Karijärvi kutsuu muikkuverkkoja kokemaan.

Miehet kehuvat henkilökuntaa. Kalustokin on saanut olla rauhassa, varkaita ei ole näkynyt. Yksi syy on tietysti se, että joku kausipaikkalaisista on yleensä aina vaunullaan. Alue on sopivan pieni ja täällä kaikki tuntevat toisensa.

- Paikkana tämä on yksi hienoimpia, Matti Kankainen suitsuttaa. - Ja henkilökunta tässä perheyrityksessä on niin mukavaa.

Yrittäjä Meliisa Sharp kertoo, että tänä kesänä kausipaikkoille on tullut uusia vaunukuntia. Kankainen ja Sneck pistivät merkille, että juhannuksena ilmestyi pari ensikertalaista vaunuilijaa, jotka tulivat kurkkaamaan paikkaa ja totesivat heti, että tämä on heidän paikkansa.

- Jos paikka vain on auki niin käydään myös talvella täällä, Kouvolassa asuva Kankainen tuumii. Vaunuun on asennettu ilmalämpöpumppu.

Matti Kankainen (vas.) ja Reijo Sneck ovat tykästyneet Aurantolan maisemiin ja ilmapiiriin. Kalamiehiä viehättää Karijärven kalakanta. järvilohiakin sieltä nousee. Nyt saatiin muikkuja.

Kesäkuu oli Sharpin mukaan koronakevään jälkeen nihkeä, heinäkuu näytti jo hyvältä. Elo-syyskuun ulkomaalaiset matkailijat ovat nyt poissa ja se näkyy kassassa. Onneksi matkailuajoneuvoja on liikkunut aikaisempaa enemmän. Aurantolalle on myönnetty ELY-keskuksen myöntämää kehittämistukea 32 760 euroa ja uusia suunnitelmia on takataskussa. Niistä kuullaan myöhemmin.

Kankaisen toivoma talviaukiolo ei kuitenkaan ole vielä varmaa, muutamaa vuokramökkiä lukuunottamatta alue saattaa sulkeutua marras-maaliskuun ajaksi.