fbpx
Etusivu > Artikkelit > Löytyykö Jaalasta palveluntarjoajia kylien ikäihmisille – vielä ei kukaan ilmoittautunut
Artikkelit

Löytyykö Jaalasta palveluntarjoajia kylien ikäihmisille – vielä ei kukaan ilmoittautunut

Jaalasta etsitään sote- ja hoivayritysten lisäksi myös muita yrittäjiä jotka voisivat tarjota palveluita kylien ikäihmisille esim. kuljetusalalta (taksi), it-alalta, ruokapalvelupuolelta, kauppa-alalta, turvapalvelupuolelta, siivouspalvelualalta ja kampaamoalalta. Aiheesta järjestetään tilaisuus Liikasenmäellä tiistaina 29.9., mutta vielä kukaan ei ole ilmoittautunut. Tilaisuus joudutaan perumaan, mikäli ilmoittautumisia ei tule 24.9. mennessä.

Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeessa www.socom.fi/helmi-hanke tuetaan maaseudun ikäihmisten kotona asumista tutussa elinympäristössä sekä vahvistetaan heidän osallisuuden ja turvallisuuden tunnettaan. Hankkeen tilaisuudessa Jaalassa Huhdasjärven kylässä nousi esille tarve kehittää uusia toimintamalleja, miten yksityisten palveluntuottajien ja ikääntyneiden kyläläisten tarpeet kohtaisivat paremmin.

Nyt yrittäjiä kutsutaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa verkostoitumaan ja ideoimaan uusia ratkaisuja maaseutualueille. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Tatu II -hankkeen kanssa www.socom.fi/tatu-hanke . Tatu II -hankkeen tavoitteena on auttaa pieniä hyvinvointialan yrityksiä löytämään liiketoimintaansa uudenlaisia palveluita yhteistyössä toisten yrittäjien sekä julkisen toimijan kanssa maakuntien palvelutarpeet, erityisesti maaseutualueet huomioiden.

Info- ja ideointitilaisuus on tiistaina 29.9.2020 klo 15–17 Jaalaan Liikasenmäellä (Jaalantie 75).

Tilaisuuden järjestelyissä huomioidaan vallitseva koronatilanne. Tämän vuoksi toivotaan ilmoittautumista ennakkoon ja viimeistään 24.9.2020 mennessä.

Ilmoittautumiset siis viimeistään 24.9. Jenna Paajanen, p. 0503234852 [email protected] tai Helena Puolakka, p.044 7485305 [email protected]

Molempia hankkeiden rahoitus tulee Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahoitus) ja rahoitukset on myöntänyt Kaakkois-Suomen Ely-keskus. Hankkeita hallinnoi Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom.

One thought on “Löytyykö Jaalasta palveluntarjoajia kylien ikäihmisille – vielä ei kukaan ilmoittautunut

  1. Mervi Marttila

    Kyllä se niin taitaa olla, että kun noita palveluja lakkautetaan ja ikäihmisten elämä vaikeutuu monin tavoin, kun kaupat, pankit, kulku, lääkäriin ja hoitoon pääsy vaikeutuvat, ei niiden tilalle välttämättä muilla ihmisillä ole ns. palveluja tarjota. Jokaisella on se omakin elämä ja työt elettävänä, siinä sivussa ehkä vielä omat läheiset ikäihmiset hoidettavana, ei ehkä rahkeet enää riitä muista säännöllisesti huolehtimaan. Kymsote tuntuu lakkauttavan kaikki mahdolliset palvelut ja vanhukset jää vähän niinkuin oman onnensa nojaan. Sitten perustetaan tälläisiä systeemejä ja yritetään vierittää Kymsotelle kuuluvat hommat näiden niskoille.

Comments are closed.