fbpx
Etusivu > Artikkelit > Palveluja nuorille omalta asuinalueelta – Jaalan Nuokku avoinna keskiviikkoisin
Artikkelit

Palveluja nuorille omalta asuinalueelta – Jaalan Nuokku avoinna keskiviikkoisin

Kouvolan jokaiselle viidelle perhekeskusalueelle (keskusta, Valkeala, Kuusankoski-Jaala, Koria-Elimäki ja Myllykoski-Inkeroinen) on nyt nimetty omat koulunuorisotyöntekijät, erityisnuorisotyöntekijät sekä etsivän nuorisotyöntekijät. Työntekijät työskentelevät kunkin alueen NuortenTalolla ja Kouvolan keskustan NuortenPaikassa.

Jokaisen alueen NuortenTalolla sekä NuortenPaikassa tarjotaan nuorisotilatoimintaa, pienryhmätoimintaa sekä yksilöohjausta. Palvelut ovat luottamuksellisia ja pääosin maksuttomia. Palveluihin ei tarvita lähetettä vaan yhteyttä voi ottaa nuori tai huoltaja itse. Yhteydenotto voi tulla myös verkoston kautta. Jaalassa nuorisotila Nuokku sijaitsee 4H-yhdistyksen tiloissa osoitteessa Jaalantie 97.

Palvelut

NuortenTalo tarjoaa paikan viettää aikaa, tavata kavereita sekä saada neuvontaa ja ohjausta. NuortenTalolla on nuorisotilatoimintaa sekä ajanvarauksella erityisnuorisotyön ja etsivän nuorisotyön palveluita. NuortenTalo järjestää myös loma-ajan retkiä ja leirejä. Alueen työntekijöitä saatat tavata myös eri paikkoihin jalkautuneena.

Nuorisotilatyö: NuortenTalon nuorisotilalle voi tulla viettämään aikaa, tapaamaan kavereita, osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja toimintaan. Nuorisotilalla mm. kokkaillaan, järjestetään peli-iltoja sekä höntsäliikuntaa. Toiminnassa harjoitellaan vuorovaikutustaitoja ja kasvetaan ihmisinä noudattaen yhteisiä sääntöjä ja rajoja. Nuorisotilalla työskentelee koululta tuttu, luotettava ja turvallinen nuorisotyöntekijä. Nuorisotila on tarkoitettu 12-17-vuotiaille. Jaalassa työntekijöina ovat Riikka Takala ja Pilvi Puhakka.

Koulunuorisotyö: Jokaisella yläkoululla on oma koulunuorisotyöntekijä. Hän muun muassa pitää oppitunteja eri teemoista, järjestää välituntitoimintaa, vahvistaa oppilaiden osallisuutta sekä on mukana erilaisten tapahtumien ja ryhmäytysten järjestämisessä. Koulunuorisotyöntekijä toimii osan työajasta alueen NuortenTalon nuorisotilalla.

Erityisnuorisotyö: Erityisnuorisotyö tarjoaa tukea ja ohjausta elämän eri tilanteissa, kuten oma tai läheisten päihteiden käyttö, näpistykset, kaverisuhteet ja pelaaminen. Voit ottaa yhteyttä itse tai tulla juttelemaan esimerkiksi vanhemman tai muun aikuisen ohjaamana. Kohderyhmänä ovat 12–18-vuotiaat. Koulut voivat tilata erityisnuorisotyöntekijöitä pitämään esimerkiksi päihde- ja seksuaalikasvatusoppitunteja, pienryhmiä ja päihdeputki-tapahtumia.

Etsivä nuorisotyö: Etsivä nuorisotyö pyrkii tavoittamaan ne 16–29-vuotiaat nuoret, jotka etsivät suuntaa elämäänsä. Se on tarkoitettu esimerkiksi nuorille, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa. Etsivältä nuorisotyöntekijältä nuori saa apua ja tukea arkeen sekä vinkkejä siitä, millaisia palveluita tarvitsee. Voit ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöhön itse tai voit tulla juttelemaan esimerkiksi vanhemman tai muun aikuisen ohjaamana.

NuortenPaikasta, Kouvolan keskustasta, löytyy lisäksi Ohjaamo, kulttuurinen, monikulttuurinen, kansainvälinen ja digitaalinen nuorisotyö sekä hallinto.

Työpajatoiminta: Työpajat tarjoaa alle 29-vuotiaille työllistämispalveluita, kouluttautumista sekä sosiaalista vahvistamista. Vaihtoehtoina mm. kahvila-, siivous-, pihanhoito- ja taidekäsityöt sekä muutot ja kuljetukset, huonekalujen kunnostus, tekstiilityöt sekä pienkonekorjaus. Työpajat tarjoavat palveluita kaupungin asukkaille.

Maksuttomat tilat ja ohjausta liikuntaan

SporttiTalo Lehdokista löytyy hyvin varusteltu kuntosali, liikuntasali sekä erilaisia urheiluvälineitä kaikkien kouvolalaisten, alle 29-vuotiaiden nuorten käyttöön. SporttiTaloon voi tulla maksutta höntsäilemään kavereiden kanssa sekä saamaan ohjausta kuntosalille.

Yhteystiedot ja yhteydenotto
Jokaisen NuortenTalon, NuortenPaikan, SporttiTalon ja työntekijöiden yhteystiedot löytyvät sivulta www.nuortenkouvola.fi

Palveluihin ei tarvita lähetettä vaan yhteyttä voi ottaa nuori tai huoltaja itse. Yhteydenotto voi tulla myös verkoston kautta.