fbpx
Etusivu > Artikkelit > Kimola haluaa ostaa uimarannan
Artikkelit

Kimola haluaa ostaa uimarannan

Kimolan kyläyhdistys haluaa ostaa kaupungilta uimaranta-alueen. Vuokramaalla sijaitsevan uimapaikan käytöstä on ollut kiistaa mökkinaapurin kanssa, naapuri on kokenut uimapaikalta kantauvia ääniä ajoittain häiritseväksi.

Kimolan kylällä on ollut vuosikymmenet käytössään uimapaikka Musta-Ruhmaan rannalla. Ranta-alueen on Jaalan kunta aikoinaan ostanut Ilonojan kartanon maista kylän uimarannaksi. Kuntien yhdistyessä alue siirtyi Kouvolan kaupungille, joka vuokrasi paikan kyläyhdistykselle. Virallinen kaupungin uimapaikka se ei ole ollut enää moneen vuoteen.

Uimapaikan tontille on rakennettu kaksi pukukoppia ja ulkokäymälä. Kyläyhdistys on ylläpitänyt rannassa laituria.

Kyläyhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 2.10.2020 päätettiin, että yhdistys haluaa ostaa ensisijaisesti koko 2900 neliön alueen. Kaupunki haluaisi myydä 2500 neliön alueen yhdistykselle ja noin 400 neliötä mökkinaapurille. Tällöin pukukopit ja pysäköintialue jouduttaisiin siirtämään uuteen paikkaan. Vaihtoehdoista riippuen maa-alueen hinnaksi tulisi 1170-1345 euroa.

Kyläyhdistys tarvitsee kaupalle kahden kokouksen päätöksen. Seuraava kokous voidaan pitää aikaisintaan kahden viikon kuluttua edellisestä kokouksesta.