fbpx
Etusivu > Artikkelit > Nettiadressissa jo yli 200 allekirjoitusta
Artikkelit

Nettiadressissa jo yli 200 allekirjoitusta

Jaalan palvelukeskuksen puolesta keskiviikkona julkaistu nettiadressi oli jo torstaiaamuna kerännyt lähes 200 allekirjoitusta. Nettiadressi löytyy täältä: https://www.adressit.com/vastustamme_jaalan_tehostetun_palveluasumisen_ja_jaalan_palvelukeskuksen_alasajoa

Paperiadressit eivät ehtineet vielä keskiviikkona kaikkiin paikkoihin mutta niitä pitäisi löytyä seuraavista pisteistä: S-Market Jaala, Apteekki, Pusan Herkut Seo, Kirjasto, Café Minnan Unelma, Kampaamo Emilia/posti, Hartolan Puoti ja Baari, Jaalan seurakunta ja Vanha Kelo.

Monet ovat myös jättäneet kommentteja nettiadressin allekirjoitukseensa. Tässä muutama poiminta.

Hei! Älkää lopettako vanhusten hoitoa heppoisin perustein! On tärkeää että tärkeät ikäihmiset saavat olla ”kotikonnuillaan” ennen kuin siirtyvät ajasta ikuisuuteen. Mieti missä sinä itse haluat vanheta!! Toivon että ette tee mitään hätiköityä…

Jaalasta EI saa poistaa kaikkia palveluita!!! Leikkaukset eivät saa mennä vanhusten kustannuksella!

Mielestäni terveyspalvelut ja vanhushuolto pitäisi säilyttää Jaalassa. Työpaikkojen säilyvyyden vuoksi ja myös toisten yksiköitten henkilökunnan ylityöllistymisen(burnout) ja sairaslomien lisääntymisen estämiseksi. Terveyspalveluihin ovat muutenkin jo ruuhkaantunut ja välttämättä kaikki joka tarvitse heti hoitoa, sitä ei saa.

Miten tämä edistää ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa?

Kouvolassa on elämää ja veronmaksajia ja heidän tarpeita muuallakin kuin entisen Kouvolan keskustassa.

Ei vanhoja ihmisiä saa heitellä paikasta toiseen ja ahdistaa paikan sulkemisuhkauksilla. Tutut hoitajat tuovat turvallisuutta, kun ihan ei enää kaikkea muista.

Kyllä ei ole mitään häpyä miten keskustaajaman ulkopuolella asuvia kohdellaan kun rankalla kädellä viedään kaikki. Uimarannat, lätkäkaukalot, nyt vielä vanhuksilta koti >:( Jos Jaalan mummi tai pappa haluaa kaupunkiin asumaan, niin kaipa nuo sinne lähtisi täältä jo ennenkun "joutuvat laitokseen". Kammottaa ajatuskin omista läheisistä ostopaikalla attendoesperin valkosissa työsiirtolaa muistuttavissa peltiparakeissa. Tätä maaseutukylien viimeistenki palveluiden tuhoamisvimmaa "mukasäästöjen" kiilto silmissä voisi alkaa jo verrata eräänlaiseen "etniseen puhdistukseen", että "maalaisjuntit" pakotetaan pois kodeistaan. Jos ei hyvällä muuteta keskustaan niin sitten pahalla. Jos muutetaan, uusi osoite ei takuulla ole Kouvolan alueella.

Jos palvelukeskus Jaalassa lopetetaan, niin perheeni alkaa vakavasti harkitsemaan muuttoa pois Kouvolan talous alueelta. Olemme ikämme maksaneet veroja yrittäjinä huikeita summia, mutta se mitä saamme vastineeksi on kaikkien palveluiden katoaminen. Perheemme ikäjakauma 50-75, joten palveluasuminen voi olla vanhimman kohdalla hyvinkin ajankohtaista. Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä katsomaan läheisiä kymmenien kilometrien päähän asuinpaikasta. Jos Kouvolalla ei ole varaa pitää huolta syrjäkylien asukkaista, niin sitten asukkailla ei ole varaa asua koko Kouvolassa.

Jaalan koululaiset ja päiväkotilaiset käyvät säännöllisesti ilahduttamassa vanhuksia Jaalan palvelukeskuksessa. Myös tämä tärkeä ja kasvattava vuorovaikutusmahdollisuus häviää, jos vanhusten palvelut lakkautetaan. On katsottava pidemmälle kuin kahden vuoden päähän! Vanhuspalvelujen määrä ei lähitulevaisuudessa tule vähenemään, koska Jaalassa on vanhusväestöä suhteellisesti niin paljon. Jaalan palvelukeskus on Kouvolan parhaita, kun mitataan inhimillisyyttä, viihtyvyyttä ja kuntoa.”