fbpx
Etusivu > Artikkelit > Älylaitteiden käyttöopastusta tarjolla
Artikkelit

Älylaitteiden käyttöopastusta tarjolla

”Digituen ja -avun tarve on huutava ikäihmisillä. Osaajiakin on, mutta monelle jo laite itsessään on pelottava. Ideoita ja tukea digiopetteluun aktivoitumiseen kaivataan. Erityisesti tarvitaan lähitukea.” toteaa Eläkeliiton Jaalan yhdistyksen hallituksen jäsen Arja Taavila.

Digituki on palvelun, viranomaisasioinnin ja älylaitteen käytön opastusta. Tuki voi olla lähitukea (esimerkiksi asiointipisteet, vertaistuki ja kotiin vietävä tuki), etätukea (esimerkiksi chat, puhelin- tai videotuki) ja koulutusta (esimerkiksi online-koulutukset, kansalaisopistot ja videot). Tukea järjestetään sekä maksuttomana että maksullisena. Kouvolassa digitukea saa esimerkiksi kirjastoilta, kansalaisopistolta, järjestöiltä ja hyvinvointiasemilta. Kouvolan kaupungin verkkosivuilla on tietoa digituen tarjoajista. Ilmoita, jos tarjoat digitukea, niin tietosi lisätään ko. sivuille.

Kouvolan kaupunki on koonnut eri toimijoista digitukiverkoston. Verkostossa kehitetään digitukitoimintaa ja yhteistyötä. Kouvolan digitukiverkostoon kuuluu kaupungin eri toimialojen, esimerkiksi kansalaisopiston ja kirjaston edustajia sekä Kouvolan aluetoimikuntien edustajia, Eläkeliiton paikallisyhdistyksiä, Voikkaan Eläkkeensaajat, MLL Kouvolan yhdistys, Parik-säätiö, Kymenlaakson liiton Digituki-hankkeen projektipäällikkö, KVY, Nordea, OP ja Kouvolan seudun Muisti ry. Verkostoon voi edelleen liittyä ottamalla yhteyttä verkoston vetäjään Tarja Alamattilaan.

Suomeen on perustettu valtakunnallinen digitukiverkosto, johon kuuluu maakuntien digitukihankkeet. Hankkeille saadaan valtiovarainministeriö tukea. Kymenlaakson liiton digitukihankkeen myötä on perustettu laajamittainen Kymenlaakson digituki -palveluverkosto. Eritoten hanke on suunnattu digisyrjäytymistä vastaan ja tavoitteena on löytää kuntalaiset, jotka eivät ole vielä digituen tiedotuksen ja tarjonnan piirissä. Kymenlaakson digitukihanke on julkaissut Kymenlaakson digitukiesitteen.