fbpx
Etusivu > Artikkelit > Kimolassa joukkoliikenteen reittimuutos 7.1.2021 alkaen
Artikkelit

Kimolassa joukkoliikenteen reittimuutos 7.1.2021 alkaen

Joukkoliikennepäällikkö Petri Vainikka on tehnyt päätöksen muuttaa linjan 90 reittiä siten, että kevätlukukaudella 2021 koululaispäivävuoroa ei ajeta Eiraskanmutkan kautta. Palvelutarpeen äkillisesti muututtua Eiraskanmutkan osuus voidaan palauttaa takaisin ajettavaksi. Muu osuus reitistä ja aikataulusta säilyy ennallaan.

Linja 90 on koulupäivävuoro, joka ajaa reittiä MatkakeskusKuusankoski-Voikkaa-Jaala-Kimola. Lukuvuonna 2020-2021 seuraavat vuorot on ajettu Eiraskanmutkan kautta: kello 7.55 Kimolasta lähtevä vuoro, kello 13.15 Matkakeskuksesta lähtevä vuoro, vain tarvittaessa.

Eiraskanmutkan osuudella joukkoliikenteen tarvitsijoita matkustajina ei ole ollut. Waltti-järjestelmästä ja liikennöitsijältä saadun tiedon mukaan Kimolasta saakka kyytiin nousuja on ollut keskimäärin kaksi. Nämä kyytiinnousijat ovat pystyneet käyttämään koulumatkaliikenteessä Iitinkirkontiellä sijaitsevia pysäkkejä ja/tai virtuaalipysäkkejä. Eiraskanmutkan kautta liikennöinti ei ole palvellut työmatka- tms. liikennettä.

Perusopetuksen koulukuljetusyksikön mukaan Eiraskanmutkan osuutta ei ole pystytty hyödyntämään lukuvuonna 2020-2021 koululaiskuljetuksissa vaan alueella asuville oppilaille on jouduttu järjestämään taksikuljetus. Joukkoliikenteen kehittämissuunnitelman 2020-2025 mukaan olisi tarkoituksenmukaista, että liikennöitävillä linjoilla matkustaisi vähintään viisi (5) matkustajaa.