fbpx
Etusivu > Artikkelit > Anna palautetta venepaikoista
ArtikkelitUutiset

Anna palautetta venepaikoista

Kouvolan kaupunki kehittää pitkäjänteisesti venesatamia ja -rantoja. Ensimmäistä kertaa venepaikan varanneille suunnatulla kyselyllä toivotaan palautetta ja tietoa veneilijöiden tarpeista sekä ehdotuksia venepaikkojen ja tarvittavien palveluiden parantamiseksi.

Kaupungilla on vuokrattavana 714 venepaikkaa kahdeksassa satamassa ja kuudessa soutuvenerannassa. Uusimmat paikat sijaitsevat kesällä 2020 avautuneissa Hirvelän ja Virtakiven satamissa Kymijoella Voikkaan yläpuolella. Uudet satamat sekä Kimolan kanavan avautuminen ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia sisävesiliikenteeseen ja sen kehittämiseen Kouvolassa.

Venepaikkojen määrää, laatua ja kuntoa Kouvolassa on tarkasteltu kokonaisvaltaisesti vuonna 2019. Palveluverkkoselvityksen mukaan venepaikkojen vuokrausaste vaihtelee kunnassa alueittain suuresti. Selvityksessä ehdotettiin niiden venepaikkojen supistamista, jotka ovat huonokuntoisia, vähällä käytöllä tai kalliita ylläpitää.

Venepaikkojen kehittämisessä Kouvolassa on tavoitteena vastata paremmin niiden alueellisiin vaihteluihin ja saada venepaikkojen tarjonta vastaamaan laadultaan ja määrältään kysyntää.

Kysely venepaikan varanneille

Miten Kouvolan kaupunki onnistui venepaikkojen rakentamisessa, kunnossapidossa ja vuokraamisessa päättyneellä kaudella 2020?

Kaikille Kouvolan kaupungin venepaikan varanneille tarkoitettu kysely on auki 15.-31.1.2021 Kouvolan kaupungin verkkosivulla www.kouvola.fi/venepaikat.