fbpx
Etusivu > Artikkelit > Setelillä kesätöitä nuorelle Kouvolassa, yrityssetelillä kesäyrittäjäksi
Artikkelit

Setelillä kesätöitä nuorelle Kouvolassa, yrityssetelillä kesäyrittäjäksi

Kesätyöseteli on tuki kouvolalaiselle yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka palkkaa kesätyöntekijän. Tuki parantaa nuoren mahdollisuuksia saada kesätyön toiveiden mukaisesta paikasta. Kesätyösetelit myönnetään hakemisjärjestyksessä, hakuaika on 1.3.–11.6.2021.

Kouvolan kaupunki maksaa 300 euroa kouvolalaiselle yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka palkkaa kouvolalaisen yhdeksäsluokkalaisen (ikäluokka 2005) tai 15–17 vuotiaan nuoren töihin kesätyösetelillä ajalla 1.6.–31.8.2021. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja bruttopalkan 450 €.

Nuoren on itse hankittava kesätyöpaikka ja setelit myönnetään hakijoiden saapumisjärjestyksessä. Seteleitä on 255 kpl, joista peruskoulusta valmistuville on varattu 175 kpl. Nuori noutaa setelin henkilökohtaisesti todistaen samalla henkilöllisyytensä.

Yritysseteli tarjoaa mahdollisuuden kokeilla kesäyrittäjyyttä

Uutena tukimuotona Kouvolan kaupunki tarjoaa viidelle 15−20-vuotiaalle yrittäjyydestä kiinnostuneelle nuorelle mahdollisuuden kokeilla kesäyrittäjyyttä. Nuorille yrittäjänaluille on tarjolla 300 euron tukiseteli yritystoiminnalle sekä neuvoja ja tukea toiminnan toteuttamiseen Kouvola Innovationilta sekä Ohjaamosta.

Tavoitteena on auttaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä matalalla kynnyksellä, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Kesäyrittäjän tukea haetaan omalla yritysidealla, joka voi olla lähtöisin omasta osaamisesta, kiinnostuksen kohteesta, unelmista tai ympärillä havaitusta mahdollisuudesta. Yrityskokeilu voi kestää koko kesän tai toimintaa voi olla tarjolla 10 päivän ajan.

Hakemuslomakkeen voi täyttää sähköisesti verkossa www.kouvola.fi/kesatyot sivun kautta tai tulostaa samalta sivulta löytyvän hakulomakkeen ja palauttaa sen Kouvolan Ohjaamoon.

Kaikkiin kesäyrittäjyydestä kiinnostuneisiin hakijoihin ollaan yhteydessä ja valinnoista ilmoitetaan viimeistään toukokuun aikana. Kaikki hakeneet haastatellaan ja heille tarjotaan sparrausta yritysidean toteuttamiseen Kouvolan Innovationin voimin.