fbpx
Etusivu > Artikkelit > Palvelut pysyvät Jaalassakin vain, jos käytämme niitä -lähilauantai 20.3.
Artikkelit

Palvelut pysyvät Jaalassakin vain, jos käytämme niitä -lähilauantai 20.3.

Pääsemme äänestämään kuntavaaleissa 13. kesäkuuta.

Kuntavaaliehdokkaat lupaavat tyypillisesti parempaa tulevaisuutta kunnan asukkaille. Uimahalleja, luistelukenttiä, kirjastoja, kouluja, vanhainkoteja. Miten nämä rahoitetaan? Verovaroin. Mistä rahat? Aika paljon yrityksistä: yrityksen, yrittäjän ja yrittäjän työntekijöiden maksamista veroista.

Siksi on kaikkien kuntalaisten ja kuntapoliitikkojen etu, että kunnassa on mahdollisimman paljon menestyviä yrityksiä.

Miten me kaikki voimme tähän vaikuttaa?

Käyttämällä paikallisia palveluita ja ostamalla paikallisilta kauppiailta. Tämä on tärkeää koko ajan, mutta erityisesti lauantaina 20.3. me Yrittäjissä muistutamme tästä. Järjestämme Lähilauantain, jolla muistutamme paikallisten palveluiden tärkeydestä.

Kun lähilauantaita alettiin suunnitella, koronatilanne näytti siltä, että voisi jopa järjestää pieniä yleisötapahtumia. Nyt näin ei voi tehdä, mutta me emme lannistu: kun noudattaa turvallisuusohjeita – liikkuu vain koronattomana ja flunssaottomana, yllättävän yskänkohtauksen yllättäessä yskii kyynärpäähän, pitää turvaväliä, käyttää kasvomaskia ja pesee käsiä – esimerkiksi kenkäkaupassa uskaltaa käydä. Moni pienyritys on myös perustanut verkkokaupan, eli sen sijaan että ostaa kirjoja tai urheiluvaatteita isosta kansainvälisestä verkkojätistä, niitä voi hankkia paikallisen yrittäjän verkkokaupasta.

Jaala tänään ilmestyy vapuksi – painettuna ja netissä

Alun perin oli haaveena, että Lähilauantaina ihmiset innostuisivat vierailemaan itselleen uusissa yrityksissä. Tämäkin on koronakriisistä ja kokoontumisrajoituksista huolimatta mahdollista: monella yrityksellä on oikein näppärät verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat.

Jaalalaisten yrittäjien palveluita löydät sivustolta jaalatanaan.fi. Meillä on myös uusia yrityksiä, ja kaikkia palveluita ei ole välttämättä ehditty päivittää sivuille.

Vapuksi ilmestyy jälleen uusi Jaala tänään -julkaisu, joka postitetaan jaalalaisille sekä vapaa-ajan asukkaille painettuna. Näköisversio löytyy myös netistä ja sen pääsee lukemaan sivustoltamme jaalatanaan.fi. Sieltä löytyvät päivitetyt tiedot alueellamme toimivista yrityksistä.

Paikallisten yritysten tukeminen on erityisen tärkeää nyt, kun koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa. Uhkana on, että hyviä elinkelpoisia yrityksiä kaatuu turhaan, ja työpaikat ja palvelut katoavat pitkäksi aikaa.

Veijo Tervonen, puheenjohtaja

Jaalan Yrittäjät ry