fbpx
Etusivu > Artikkelit > Nopeusnäyttö hillitsee kaasujalkaa Jaalantiellä
Artikkelit

Nopeusnäyttö hillitsee kaasujalkaa Jaalantiellä

Jaalantiellä on viikon verran näkynyt punaista, keltaista ja vihreää naamaa terveysaseman kohdalta hiukan kaupalle päin. ELY-keskus on tuonut paikalle nopeusnäytön, joka toivon mukaan hillitsee nopeuksia keskustassa.

Kirkonkylällä on 40 kilometrin nopeusrajoitus, mutta usein nähdään autojen viilettävän selvästi nopeammin. Kun tie kapenee marketin kohdalla, voi tulla kiperiä tilanteita liian kovaa ajettaessa. Jaalantien vaarat on tiedostettu Kouvolan liikenneturvallisuussuunnitelmassa ja siihen nojautuen nopeusnäyttö on sijoitettu kyseiseen kohtaan.

- Nopeusnäyttö ei jää pysyvästi ainakaan meidän toimesta paikalleen, sillä meillä on noin 25 näyttökohdetta Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella ja näyttöjä kierrätetään eri kohteissa. Kaupungeilla ja kunnilla on omia, pysyviä näyttöjä ja varmaan lupa meiltä sellaiseen tulisi myös Jaalantielle, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen liikenneturvallisuusvastaava Janne Saarikoski vinkkaa.

Näyttö voi olla Jaalantiellä tänä kesänä useampaan otteeseen. Se myös tallentaa muistiin nopeuksia ja talven aikana päästään analysoimaan tuloksia.

- Näytöllä on tietty psykologin vaikutus ja tilastojen mukaan nopeudet alenevat 3-8 km/h ja vaikutus säilyy joitakin satoja metrejä näytön jälkeen, Janne Saarikoski kertoo.