fbpx
Etusivu > Artikkelit > Vaarallista jätettä kerätään Jaalassa torstaina 10.6.
Artikkelit

Vaarallista jätettä kerätään Jaalassa torstaina 10.6.

Kymenlaakson Jäte Oy järjestää kesäkuussa Kouvolassa ja Iitissä kiertäviä keräyksiä kodin vaarallisille jätteille, sähkölaitteille ja metalliromulle. Kierroksilla on mukana myös öljyn imuauto, joten kotitalouksien jäteöljyt voi tuoda keräykseen myös tynnyrissä. Tyhjät tynnyrit jäävät tuojalle.

Tarkat aikataulut ja keräyspaikkojen osoitteet saa osoitteesta www.kymenlaaksonjate.fi.

Keräykset ovat maksuttomia ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan jäteasemillakin maksutta vastaan. Kotitalouksien jäteöljyjä voi kuitenkin tuoda jäteasemille vain pieniä eriä kerrallaan, ei tynnyrillisiä.

Vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi asiakkaita muistutetaan pitämään riittävät turvavälit (n. 2 metriä) sekä huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Muutokset keräysaikatauluihin mahdollisia epidemiatilanteen niin vaatiessa. Tarkista aikataulut osoitteessa www.kymenlaaksonjate.fi

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa jättää mitään jätteitä.

Jaala, torstai 10.6.

14.00–14.30 Verla, tehdasmuseon P-alue

15.00–15.30 Hartola, PVY:n talon kenttä

16.00–16.30 Uimila, seurantalo

17.00–17.30 Kirkonkylä, ent. K-market

18.00–18.30 Kimola, seurapirtti

Mitä keräykseen voi tuoda?

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja kodin elektroniikkaa.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.