fbpx
Etusivu > Artikkelit > Tempaus kanavalla: kuskille alkoholittomia vesillä ja tien päällä
ArtikkelitKimolan kanava

Tempaus kanavalla: kuskille alkoholittomia vesillä ja tien päällä

Laura Sillanpää (vas.) ja Tarja Korhonen yllättyivät vierailijoiden määrästä kanavalla. 

Liikenneturva ja Kouvolan kaupunki tempaisivat tiistaina startin turvalliselle kesäliikenteelle Kimolan kanavalla. Pitää juhannus sitten kotimaisemissa tai kuljettaa vieraalle seudulle, tavoitteena on selvä liikenne. Eli kuskille tarjoillaan vain alkoholittomia, ollaan vesillä tai tien päällä.

Kimolan tempauksessa 22.6. tästä muistutettiin asiaan kuuluvin virvokkein. Mukana oli Heinolan ja Kouvolan järvipelastajia, Kaakkois-Suomen poliisin useampi partio, Kouvolan kaupunki ja Liikenneturva.

- Väkeä kävi paikalla useita kymmeniä ja mm. vesiliikenteen promillerajaa oli liki kaikki valmiita laskemaan nykyisestä yhdestä promillesta, Kouvolan kaupungin ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Laura Sillanpää toteaa.

- Vesipulloja oli 50 kpl ja kaikki meni eikä riittänytkään, sekä lapsille mehuja. Mukava lämmin kesäinen tapahtuma tuli, ja katsotaan tuleeko uusi ensi vuonna, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen sanoo.

Alkoholin käyttö lisääntyy kesäkuukausina. Tissuttelu hellepäivinä voi olla salakavalaa: otetaan juoma janoon aamupäivällä, viiniä lounaalla ja saunaolut illalla. Alkoholi veressä lisää tapaturmariskiä niin tieliikenteessä kuin vesilläkin. Esimerkiksi yli puolet hukkumisonnettomuuksista on tapahtunut alkoholin vaikutuksen alaisena. Korkki on siis syystä pidettävä kiinni aina vesillä liikuttaessa.

”Yhden promillen humalassa tasapaino, tarkkaavaisuus ja reaktiokyky heikkenee huomattavasti”-muistuttaa Laura Sillanpää.

Tämän vuoden osalta hukkuneiden määrä on jo 33, vaikka vilkkain vesillä liikkumisen kausi on vasta aluillaan. Eniten hukkumisia sattuu lomakuukausina touko-elokuussa.