fbpx
Etusivu > Artikkelit > Huomiota talousmetsien luonnonhoitoon
Artikkelit

Huomiota talousmetsien luonnonhoitoon

Valtaosa Suomen metsäpinta-alasta on talousmetsiä. Niinpä metsänomistajia halutaan kouluttaa ottamaan huomioon luontoarvot ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen sekä vesien hyvän tilan ylläpitäminen.

Jaalan yhteismetsään Säynätjärventien varrella tehtiin Laatuloikka luonnonhoitoon -lenkki elokuussa. Lenkit ovat osa Monimetsä-hanketta, jota Metsäkeskus toteuttaa yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Tapio Oy:n, Metsäteollisuus ry:n ja MTK:n kanssa.

Jaalan lenkkiä olivat vetämässä metsän- ja luonnonhoidon asiakasnevoja Otso Ahonen Metsäkeskuksen Kouvolan toimistolta ja projektipäällikkö Johanna Virtanen Mikkelin toimistolta. Lenkille oli ilmoittautunut vajaat kymmenen metsänomistajaa.

Helsinkiläinen Vesa Kyckling on hankkinut metsäpalstan Jaalasta ja halusi tulla kuuntelemaan, miten luontoarvoja voidaan vaalia talousmetsissä.

Vesa Kyckling tuli paikalle Helsingistä. Hän on vuoden alussa hankkinut metsäpalstan Jaalasta, mitään aikaisempia siteitä Jaalaan ei ole.

- Selailin metsätiloja kun olin kiinnostunut hankkimaan metsää ja sopiva löytyi täältä. Ympäristöasiat kiinnostaa kovasti, ne on tärkeitä juttuja ja niistä haluan oppia lisää, Kyckling toteaa.

Vesa Kyckling on päässyt alkuun metsäpalstansa hoidosta Metsänhoitoyhdistyksen kanssa.

- Taloudellisten arvojen ohella luonto- ja virkistysarvot kiinnostavat metsänomistajia yhä enemmän, asiakasneuvoja Otso Ahonen toteaa.

Jaalan luontolenkillä tutustuttiin mm. lahopuiden merkitykseen, säästöpuihin, vesistön suojakaistoihin ja tekopökkelöihin.