fbpx
Etusivu > Artikkelit > Korona-avustusta seurantaloja ylläpitäville yhteisöille
Artikkelit

Korona-avustusta seurantaloja ylläpitäville yhteisöille

Avustusta voidaan käyttää rakennusten ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin, joita ovat mm. sähkö-, lämmitys- ja vesimaksut, tietoliikennemaksut, vakuutukset, kiinteistöverot, kiinteistöhuollon maksut ja palkkamenot, välttämättömät huoltokorjaukset sekä mahdolliset muut rakennuksen käyttökunnossa pitämiseen liittyvät menot.

Avustusta ei voida käyttää hallintohenkilökunnan tai toiminnan vetäjien palkkoihin, muihin toimintamenoihin, lainanhoitokuluihin tai lainan lyhennyksiin. Avustuksella ei voida myöskään kattaa varsinaisten korjausinvestointien tai peruskorjaamisen kustannuksia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitävien yhteisöjen ja säätiöiden tukemiseen koronapandemian aiheuttamassa tilanteessa. Avustus on haettavissa 23.9.2021 klo 16.15 asti. Avustusta haetaan ministeriön asiointipalvelussa. Älä jätä hakemuksen tekoa viimeiseen hakupäivään, jotta sähköinen hakujärjestelmä ei ylikuormittuisi.

Ohjeet ja linkki asiointipalveluun: https://minedu.fi/-/korona-avustus-seurantaloja-yllapitaville-yhteisoille

Lisätietoja:

Opetus- ja kulttuuriministeriö, asiantuntija Sanna Käyhkö
puh. 029 5330 111 (ma-pe klo 9-11)/ sanna.kayhko(at)minedu.fi

Suomen Kotiseutuliitto, hankesihteeri-tiedottaja Kalle Nikander
puh. 046 567 3997 (24.8. alkaen ma-pe klo 13-15) / kalle.nikander(at)kotiseutuliitto.fi