fbpx
Etusivu > Artikkelit > Joulun valot ja Jaalalainen
Artikkelit

Joulun valot ja Jaalalainen

Silloin tällöin saan kuulla, että Jaalalaisen painetun lehden sivumäärä on pienentynyt (yleensä 6 sivua) ja Valkealan Sanomia tulee mukana monta sivua, enemmän kuin Jaalalaista. Lienee paikallaan kertoa muutamalla sanalla, miksi näin on.

Jaalalainen on varsin pieni paikallislehti, joka ei saa mitään ns. lehdistötukea. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1998 lähtien yksityisen yrityksen julkaisemana eli jo yli 20 vuotta. Jaalan kokoisessa pitäjässä tilaajamäärä on kovin rajallinen, onneksi on myös vapaa-ajan asukkaita, jotka haluavat seurata mökkipitäjän tapahtumia ympäri vuoden.

 

Parturi-Kampaamo Emilian ikkuna.

Vuonna 2019 olin kuitenkin sen tilanteen edessä, että lehden kustannukset suhteessa tilaus- ja ilmoitustuloihin ovat muodostuneet kestämättömiksi ja jouduin karsimaan pari numeroa pois vuoden lehdistä. Vuonna 2020 Jaalalainen ilmestyi ainoastaan 6 numerona, kun tavoite on ollut 11 numeroa, joista yksi on ollut kesäkuun nk. tuplanumero.

Jaalan Kädentaitajien Tilkku-puodin ikkuna.

Viime vuonna päästiin sitten Valkealan Sanomien kanssa yhteistyöhön ja kesästä 2020 lähtien alettiin tehdä yhteisnumeroita, joissa osa on Jaalalaista ja osa Valkealan Sanomia. Ilman tätä ratkaisua Jaalalainen ei olisi mitä todennäköisimmin enää ilmestynyt vuonna 2021. Nyt sen sijaan päästiin siihen, että myös Jaalalainen on ilmestynyt kerran kuukaudessa, yleensä 6 sivua paitsi kesäkuussa ja joulukuussa 8 sivua.

Liikasenmäki jouluvalaistuksessa.

Valkealan Sanomat tulee Jaalalaisen tilaajille bonuksena, samaan hintaan. Näin voi myös seurata mitä naapuripitäjässä tapahtuu. Jaalalaista voi lukea paitsi paperilehtenä, myös näköislehtenä verkossa tai joka viikko päivittyvänä verkkolehtenä. Ensi vuonna 2022 Jaalalainen ilmestyy 10 kertaa.

Liike- ja toimitalo Pankki.

Paperilehden kestotilaus maksaa 59 euroa ja sisältää myös verkkolehden lukuoikeuden sekä näköislehden.
Tilausvaihtoehtoina on myös pelkkä paperilehti, 39 euroa, johon sisältyy myös näköislehti verkossa. Näköislehti on sisällöltään sama kuin paperilehti, mutta sen voi lukea nettisivuilta.
Verkkolehteä (jota siis päivitetään joka viikko) voi tilata eri pituisia jaksoja 1kk – 12 kk. Hinnat löytyvät nettisivuilta jaalalainen.fi/kauppa.

Café Minnan Unelma.
Verlan tehdasmuseon paviljonki.

Hyvä lukijamme! Kun haluat, että Jaalalainen ilmestyy vielä jatkossakin, kannattaa tehdä tilaus.
Tilauksen voi tehdä tästä: jaalainen.fi/kauppa

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!
Veijo Tervonen, päätoimittaja

Verlan jouluvalaistusta.
Patruunan pytinki, Verla.