fbpx
Etusivu > Artikkelit > Joulukuuset ja tinat jäteasemalle maksutta – ei jäteastiaan
Artikkelit

Joulukuuset ja tinat jäteasemalle maksutta – ei jäteastiaan

joulukuusi

Joulukuusia ja perinteisiä uudenvuoden tinoja ei saa laittaa kodin tai taloyhtiön jäteastioihin. Kuuset ovat astioihin liian suuria. Perinteiset tinat puolestaan sisältävät lyijyä ja ovat siten vaarallista jätettä. Lyijytinojen myynti kiellettiin vuonna 2018.

Kuuset ja tinat voi tuoda maksutta kaikille Kymenlaakson Jäte Oy:n jäteasemille sekä keräysautoon, joka kiertää tammikuun alussa Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa. Taloyhtiöille ja omakotiasukkaille on lisäksi tarjolla maksullinen kuusennoutopalvelu Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun taajamissa. Noutopalvelu on tilattava erikseen.

Maksutta jäteasemalle aina aukioloaikoina

Asukkaat voivat tuoda joulukuusensa ja uudenvuoden tinansa maksutta jäteasemillemme aina, kun asemat ovat avoinna. Kiinteistönhuoltoyhtiöiltä peritään yritysten palvelumaksu, joka on 12 €/käyntikerta. yhteystiedot: www.kymenlaaksonjate.fi/palvelut/jateasemat/.

Kiertävä keräys Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa

Kouvolassa, Iitissä ja Kotkassa kiertää tammikuun toisella viikolla joulukuusia ja tinoja keräävä auto. Auto pysähtyy useilla eri alueiden ekopisteillä.

Keräysauto kiertää tiistaina 11.1. Elimäellä, Anjalankoskella, Korialla, Kausalassa ja Jaalassa, keskiviikkona 12.1. ns. vanhan Kouvolan ja Valkealan alueella, torstaina 13.1. Kuusankoskella ja perjantaina 14.1. Kotkassa.

Tarkat keräysaikataulut ja paikat löytyvät verkkosivuilta: kymenlaaksonjate.fi/palvelut/kiertavat-keraykset/joulukuusien-kerayskierrokset/

Kuuset ja tinat on tuotava pysähdyspisteelle silloin, kun keräysauto on paikalla. Muina aikoina kuusia ja tinoja ei saa jättää keräyspaikoille.

Maksullinen noutopalvelu Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa ja Mäntyharjulla

Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun taajamien taloyhtiöille ja omakotiasukkaille on tarjolla tammikuussa myös maksullinen kuusennoutopalvelu suoraan kotipihasta. Palvelu on tilattava etukäteen.

Isännöitsijät ja omakotiasukkaat voivat tilata noutopalvelun asiakaspalvelustamme: [email protected]. Tilaukset tulee tehdä 14.1.2022 mennessä.

Etukäteen tilatut kuusinoudot tehdään viikolta 4 alkaen.

Mäntyharjulla noutopalvelun hinta on 6,94 €/kuusi, Kotkassa 6,95 €/kuusi sekä Kouvolassa ja Iitissä 6,39 € /kuusi.