fbpx
Etusivu > Artikkelit > Vastaa kyselyyn, kohenna Kouvolaa!
Artikkelit

Vastaa kyselyyn, kohenna Kouvolaa!

skeittiramppi

Millaisia hankkeita toivoisit toteuttavaksi Kouvolassa ja omalla asuinalueellasi? Mikä tekisi Kouvolasta entistä mukavamman paikan elää? Ollakseen toteuttamiskelpoinen hankeidean on kohdistuttava koko Kouvolan, asuinalueesi tai kyläsi yhteiseksi hyväksi.

Esimerkkejä hankkeista: nurmikoiden muuttaminen niityksi, viljelylaatikot, luontopolun kunnostaminen tai kuntoportaiden rakentaminen. Toteutamme aluetoimikuntien toimesta parhaat ideat kesän ja syksyn aikana. Kohenna Kouvolaa -kyselyyn voit vastata sähköisesti Kouvolan kaupungin verkkosivulla osoitteessa https://www.kouvola.fi/kyselyt tai kirjastoissa vastaamalla kyselylomakkeeseen. Kysely on avoinna 20.03.2022 asti.

Osallistuvan budjetoinnin määräraha 154 512 euroa

Kohenna Kouvolaa -kysely on osa Kouvolan kaupungin osallistuvan budjetoinnin kokeilua, jossa asukkaat voivat kertoa omat hankeideansa Kouvolan aluetoimikunnille. Kouvolan kaupungilla on tänä vuonna sekä ympäristöministeriön luonnon monimuotoisuus -hankerahaa 75 000 euroa että aluetoimikuntien hankerahaa 79 512 e.

Kouvolassa on viisi aluetoimikuntaa ja aluetoimikuntien vuosittainen Kouvolan kaupungin myöntämä hankeraha jakautuu alueittain asukasluvun suhteessa seuraavasti: Anjalankosken aluetoimikunta 13 581 e, Elimäki-Koria aluetoimikunta 7 342 e, Keskusta-alueen aluetoimikunta 28 833 e, Kuusankoski-Jaala aluetoimikunta 19 103 e ja Valkealan aluetoimikunta 10 653 e. Aluetoimikuntien tehtävänä on alueensa kehittämishankkeiden ja hyvinvoinnin sekä paikallisen toiminnan ja kulttuurin edistäminen ja tukeminen. Aluetoimikuntaan on valittu 8 jäsentä ja varajäsenet.

Kohenna Kouvolaa -työpajat

Kyselyn tuloksena saatuja hankeideoita arvioidaan asukkaille järjestettävissä työpajoissa, jotka koronatilanteen takia järjestetään Teamsissa. Tule mukaan jatkokehittämään hankeideoita työpajaan. Työpajojen sisältöjä ja aikataulua tarkennetaan kyselyn tulosten mukaan. Työpajoista ilmoitellaan seuraavalla sivulla: https://www.kouvola.fi/vaikuta sekä kaupungin tapahtumakalenterissa Osallistuvan budjetoinnin -sivut