fbpx
Etusivu > Artikkelit > Jaalalaisia mukana kansanoopperassa
Artikkelit

Jaalalaisia mukana kansanoopperassa

Päivi Grönlund (vas.), Sirpa Marin ja Paula Niskala esiintyvät Paperimylläri-kansanoopperassa.

Kansanooppera Paperimylläri kertoo Pohjois-Kymenlaakson paperiteollisuuden syntyvaiheista. Kymin ruukin rannassa esitettävässä teoksessa on mukana myös jaalalaisia.

Kansanoopperan keskeinen henkilö on Robert Erolin, joka seurasi tehtaiden kehitystä poikkeuksellisen pitkän ajan, sillä hänen työuransa paperimyllärinä eli paperintekijänä kesti yli 70 vuotta.

Näistä lähtökohdista on syntynyt Jouni Sjöblomin säveltämä Paperimylläri-kansanooppera. Käsikirjoitus on Jouni Sjöblomin ja kansanoopperan ohjaajan Kimmo Lavasteen yhteistyötä. Paperimylläri-kansanooppera on Jouni Sjöblomin neljäs ooppera ja se on toteutettu Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön tuella. Puvustuksesta vastaa Paula Liikanen ja lavastuksesta Elina Winne. Pääroolissa on Matias Husgafvel. Kansanoopperan tuottaa Kymijoen esittävän taiteen tuki ry ja se on suuren yhteistyön tulos. Lavalle nousee n. 60 paikallista esiintyjää: kuorolaisia, näyttelijöitä ja soittajia.

Jaalasta ovat mukana kansanoopperakuorossa Päivi Grönlund, Sirpa Marin ja Paula Niskala. Lisäksi Paperimyllärissä nähdään mm. kesäteatterista tuttu entinen jaalalainen Aija Kajama.

Kansanoopperaa esitetään Kymin ruukin rannassa, viimeinen esitys on 23.6.

Aija Kajama (valkoisessa puvussa) esiintyy kansanoopperassa raittiuspuhujan roolissa sekä Robert Erolinin Vilhelmiina-puolisona.