fbpx
Etusivu > Artikkelit > Yleisötilaisuus Sonnanjoen kunnostuksesta 4.7.
Artikkelit

Yleisötilaisuus Sonnanjoen kunnostuksesta 4.7.

Jaalan Sonnanjoen Myllykoskella järjestetään 4.7. klo 15 yleisötilaisuus, jossa esitellään syksyllä toteutettavaa Sonnanjoen kalataloudellista kunnostusta. Kunnostuksen toteuttamista varten toivotaan paikallisilta ihmisiltä ja kalastajilta palautetta kunnostuksista.

Jaalan Sonnanjärvestä alkunsa saava Sonnanjoki on erittäin hieno ja luontoarvoiltaan arvokas virtavesi. Sonnanjoki ja sen yläpuolella sijaitsevat Jukankoski ja Kantokoski toimivat erityiskalastuskohteina, joiden kalastuksen järjestämisestä vastaa Jaalan-Palojärven osakaskunta.

Sonnanjoen reitin taimenkanta ei ole vuosien aikana vahvistunut toivotulla tavalla, joten vesireitin virta- ja koskialueille laadittiin kunnostussuunnitelma vuonna 2013. Jaalan-Palojärven osakaskunta sai kunnostuksille aluehallintovirastolta ympäristöluvan 2020. Syksyllä 2022 kunnostustoimia on määrä toteuttaa Sonnanjoen Myllykoskella ja Tuomaankoskella. Kunnostustoimista vastaavana organisaationa toimii Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ja rahoittajana Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kalatalousviranomainen.

Tilaisuuden järjestelyitä varten pyydetään ilmoittautumaan osallistumisesta sähköisellä lomakkeella, joka löytyy kotisivuilta www.kvvy.fi/yhdistys/tapahtumat/