fbpx
Etusivu > Artikkelit > Muumit, musiikkia ja valokuvanäyttely Kimolan kanavajuhlassa 8.-9.7.
ArtikkelitKimolan kanavaUutiset

Muumit, musiikkia ja valokuvanäyttely Kimolan kanavajuhlassa 8.-9.7.

Benny Törnroos ja Muumit esiintyvät 8.7. Kimolan kanavajuhlassa kanavan varressa ja Kilkkilän Farmilla Vuolenkoskella. Lastenohjelman ohessa tarjolla on svengaavaa jazzia ja runsaasti harmonikkamusiikkia sekä valokuvanäyttely Kimolan kanavan historiasta.

Kanava-alueen juhlapaikka on kanavan halkoman Syvänojan tilan pihapiiri ja sen navetasta maatilan omistajan kunnostama 500 neliön suuruinen hallirakennus. Vuosien varrella samassa hallissa on järjestetty useita yleisötilaisuuksia.

Syvänojan tilan aidattu piha-alue ja halli ovat avoinna yleisölle kanavajuhlan molempina päivinä 8.-9.7. klo 11-17. Vain Benny Törnroosin ja Muumien esityksessä on 7 euron pääsymaksu.

Pysäköintitilaa talon pihassa on 70 autolle. Kanavasululle Syvänojalta on matkaa noin 800 metriä.

Perjantaina 8.7. klo 15 Syvänojan hallissa esiintyvät myös Benny Törnroos ja Muumit. Heidän edellään kuullaan Borsalino Jazz -trion soittamana mukaansa tempaavaa dixielandmusiikkia ja muita hienoja jazzmusiikin klassikkoja. Triossa soittavat eri elämänaloillaan monin tavoin kunnostautuneet tenori Matti Kuronen keyboard ja laulu, Mika Niemelä rummut ja Arto Hiltunen puhaltimet. Trio esiintyy samana iltana klo 18 myös Vuolenkosken kylärannan Rantamesta-kahvilan terassilla.

 

Borsalino Jazz -trio musisoi Kanavajuhlissa Syvänojalla perjantaina päivällä ja Vuolenkosken Rantamestassa illalla.

Kimolan kanavan historiasta kertovassa pienimuotoisessa näyttelyssä kerrotaan opastetekstien ja valokuvien esittelemänä myös kanavan alkuvaiheen puunuitosta. Tukkinippuja uitettiin Päijänteeltä asti Kimolan kanavan kautta Voikkaan ja Kuusankosken paperitehtaille vuosina 1966-2002. Vanhat valokuvat on saatu näyttelyn käyttöön UPM:n Keskusarkistosta Valkeakoskelta.

Perjantaina 8.7. klo 12 Kilkkilän Farmilla Vuolenkoskella esiintyy alkuperäiset Muumi-sarjojen tunnuslaulut suomeksi ja ruotsiksi esittänyt ja levyttänyt Benny Tornroos yhdessä Muumien ja Pikku Myyn kanssa.

Lauantaina 9.7. klo 12 ja 14 Farmin ulkonäyttämöllä nähdään taikuri Simo Aallon Jokeri Pokeri Box Show.

Kilkkilän Farmilla Benny Törnroosin ja Muumien esitykseen 8.7. sekä Simo Aallon ja hänen Kirsti-vaimonsa Jokeri Pokeri Box Show -esityksiin 9.7. ei ole erillistä pääsymaksua, vaan esitykset sisältyvät Farmin eläinpuiston 7 euron (aikuiset) ja 5 euron (lapset) vakiopääsymaksun hintaan. Farmilla on myös grilliravintola ja maatilamyymälä.

Kimolan kanavajuhlan järjestää Länsi-Kymen Kulttuuritieyhdistys. Syvänojan hallin ohjelmisto toteutetaan Jaalan kotiseutusäätiön tuella.