Lukijan kuva

Tällä sivulla julkaisemme lukijoiden lähettämiä kuvia. Kuvan voi lähettää osoitteella [email protected] Kuvan mukaan tiedot, mistä kuva on otettu sekä kuvaajan nimi ja yhteystiedot.

Lähes neljän kilon kirjolohi Pyhäjärvestä

Hellepäivän iltana Pyhäjärvellä uistelemassa olleen Pekka Taavilan (vas.) ja Jussi Kivimäen venekunnan pikku vaappuun tarttui Kala isolla koolla. Epävirallisessa mutta luotettavassa punnituksessa saaliin painoksi todettiin hieman alle neljä kiloa. Suurin? Onko joku muu saanut uistelemalla suuremman kirjolohen Pyhäjärvestä. Valokuvaajana Hanna Spaskos ja onnettarena hänen lisäkseen mukana Hannele Hietala.

Vuohijärvestä valtava hauki – Jaalan puolella ei merkkejä myrkystä

Pauli Vesalainen sai 4.5.2018 Vuohijärvestä valtavan hauenvonkaleen, jolla oli painoa 17,7 kiloa. Hauki oli vain ”viiksistään” kiinni 80 mm riimuverkossa.

Mäntyharjulla vakituisesti asuva Pauli kertoo viettävänsä pääosan aikaa mökkeillen Karhuniementien varrella Jaalassa. Hän oli yksin verkkoja kokemassa ja sanoo, että oli täysi työ saada pidetyksi elävä hauki veneessä rantaan saakka. Jättiahauen todistajiksi hän sai hälytetyksi Jaalan miehet Arto Luhtasen ja Ere Viitasen.

Hauki oli vielä lauantaina hengissä ja polski Vesalaisen tontilla olevassa vesikuopassa, johon virtaa lähdevettä.

Pauli Vesalainen sanoo, ettei ole huomannut tällä puolella Vuohijärveä vedessä toistaiseksi mitään erikoista Mäntyharjun myrkkyonnettomuuden jäljiltä.

Kuvat otti Elsa Vesterinen.